close
Bell Ross BR 03-92 Diver White

In een verrassend productoffensief toont de Bell & Ross BR 03-92 dat het merk nog altijd precies weet waarom het zo succesvol geworden is.

Het Frans-Zwitserse merk Bell & Ross is eigenlijk altijd al een vreemde eend in de bijt geweest. Hoewel het geen eigen vliegeniershistorie heeft, blijkt het toch geweldige horloges te kunnen maken die zo vanuit de cockpit om de pols lijken te zijn beland. Het merk werd opgericht door twee Franse liefhebbers die pas echt furore maakten toen ze de BR01 lanceerden.

Op dat design bouwt het merk nog altijd, en met succes, zo bewijzen deze nieuwe introducties. Het dna van het merk komt namelijk heel duidelijk naar voren, maar tegelijkertijd is de toepassing heel anders. Dit zijn namelijk geen vliegeniershorloges, maar duikers.

Zie ook: deze special edition is de beste Bell & Ross BR05 tot nu toe

Al moet erbij gezegd worden dat Bell & Ross zijn eerste duikhorloge al maakte in 1997: de Hydromax. Later, in 2017 werd de diver geboren.

Bell & Ross BR 03-92 Diver white horloge

Met de nieuwe BR 03-92 Diver White heeft Bell & Ross zich vooral laten inspireren door ijzige wateren. Het is waterdicht tot 300 meter en het zwart-witte design is natuurlijk vooral gericht op zichtbaarheid. Binnenin tikt een Sellita SW220 uurwerk, dat is uitgerust met een datum op vier uur. Het horloge is verkrijgbaar met een canvas en een rubberen band.

Het aardige aan de BR03 is overigens de maat. In tegenstelling tot de wel heel forse BR01 heeft de BR03 namelijk een draagbaar formaat, namelijk 42. Nog steeds groot, maar iets normaler.

De prijs is € 3800

Bell & Ross Diver brown bronze horloge

De andere nieuwe toevoeging aan de lijn is de nieuwe Bell & Ross BR 03-92 Diver Brown Bronze, met een bruine wijzerplaat en bronzen. Het leent de afgeronde vierkante kast van de iconische BR 01, maar dan in een waterdichte onderwaterversie. De BR 03-92 Diver Brown Bronze is daarmee geen totaal onverwachte, maar wel heel bijzondere toevoeging aan de collectie van Bell & Ross.

De prijs is € 4500

Voor meer informatie, zie bellross.com

Lees ook: De Bell & Ross BR 03-92 A522 brengt F1 aan de pols

Tags : Bell & RossDive watchDuikhorloge
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.