close

Breitling’s passie voor snelheid omvat niet alleen de wereld van de luchtvaart of mooie auto’s – via Bentley – maar omvat ook de wereld van motorfietsen. Het merk heeft een samenwerking met Norton, een Britse motorfietsfabrikant die in 1898 in Birmingham werd opgericht. Net zoals Breitling deed, werd Norton ook snel een van de benchmarks in zijn branche en bouwde het al zijn eigen motoren in 1908. Naast het winnen van een bijna eindeloze reeks TT-races, staat Norton ook bekend om het maken van hun ‘Dominator’-model, geïntroduceerd kort na WO II.

Breitling Norton

Breitling vangt de geest van Norton in een van de Premier Chronographs. De 42 mm kast zorgt voor een duidelijk leesbare wijzerplaat en de chronograaf pushers kunnen zelfs worden bediend met handschoenen aan. Binnenin vinden we Breitling’s automatische fabricagekaliber B01. Uniek voor een chronograaf die niet bedoeld is om te duiken is de waterdichtheid van dit horloge, namelijk een royale 100 meter. Het past bij de algehele robuustheid van het horloge dat zeker in staat is om het leven in de snelle rij aan te kunnen.

Breitling koos ervoor om de connectie met Norton vooral te maken door het ontwerp en het kleurgebruik, maar aan de linkerkant van de kast vinden we ook het logo van de motorfabrikant gegraveerd op een plaatje. De transparante achterkant van de kast heeft ook deze kenmerkende afbeelding. Het horloge is zowel verkrijgbaar met een band als met een roestvrijstalen armband, waardoor deze Breitling Premier B01 Chronograph 42 Norton Edition een geheel eigen persoonlijkheid krijgt!

Voor meer informatie, zie breitling.com

Breitling Navitimer B01: een icoon op grote hoogte

 

Tags : BaselWorld 2019Breitling
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.