close
NewsNieuws

Chopard breidt Alpine Eagle-lijn uit met flyback chronograaf

Chopard heeft een nieuwe variant van hun welbekende Alpine Eagle gelanceerd. In aanvulling op het bestaande assortiment, is deze nieuwe Chopard Alpine Eagle XL Chrono in de kleur ‘Maritime Blue’ een flink uit de kluiten gewassen grote broer.

De Alpine Eagle van het Zwitserse horlogehuis Chopard kennen wij inmiddels al een tijdje. Er zijn in de loop der jaren diverse modellen gelanceerd voor zowel dames als heren. Voorheen waren er drie groottes: 33, 36 en 41 mm. en de kasten waren vervaardigd van roestvrijstaal, titanium, wit-, geel- of roségoud of een combinatie. Ook de wijzerplaten van de diverse modellen varieerde nogal. Van blauw, zwart en grijs tot aan parelmoer. De meest uitbundige modellen zijn zelfs versierd met diamanten en gekleurde saffieren.

Nu heeft Chopard dus een flyback chronograaf toegevoegd aan hun toch al flinke Alpine Eagle-collectie. Dit model heeft een nieuwe en zeer opvallende lichtblauwe wijzerplaat, dat zodoende een maritieme look-and-feel heeft. De kast van dit flinke sporthorloge meet 44 mm kast en is gemaakt van exclusief Lucent Steel. Dit is een gerecycled en ultrabestendig staal met een unieke glans. De sportieve band is van zwart rubber. Je kunt overigens ook kiezen voor een model met een donkerblauwe of diepzwarte wijzerplaat.

De Chopard Alpine Eagle XL Chrono’Maritime Blue is volledig in de eigen Chopard Manufacture ontwikkeld en vervaardigd. In de kast huist het geïntegreerde, automatische en chronometer-gecertificeerde Chopard 03.05-C uurwerk. Deze is voorzien van een column wheel en verticale koppeling, flyback-functie, tachymeter en datum. Het horloge heeft een gangreserve van 60 uur en is waterdicht tot 100 meter. De wijzers en uurmarkeringen contrasteren dankzij het oplichtend Super-LumiNova.

Chopard heeft met deze Alpine Eagle weer een fraai model afgeleverd. Het is een moderne herinterpretatie van het iconische, stalen St. Moritz sporthorloge uit 1980. Voor het design liet Chopard zich inspireren door de natuurlijke schoonheid van de Alpen en natuurlijk door de majestueuze adelaar. Naast een geïntegreerde band en hoekige vormen kenmerkt de Alpine Eagle zich door de ronde lunette met acht functionele schroeven en een rotsachtige wijzerplaat als de iris van een arendsoog.

Meer informatie vind je hier.

Meer lezen over Chopard? Klik dan hier.

Tags : Chopard
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.