close
Czapek Passage de Drake

Ze doen het weer: het merk introduceert twee nieuwe referenties van de Czapek Passage de Drake die kunnen wedijveren met de allermooiste horloges ter wereld. Maar echt.

Hoe doen ze het? Sinds de (her)introductie van het merk in 2015 is Czapek in staat gebleken om de allermooiste horloges op aarde te maken, waarmee ze zich presenteren als een serieuze concurrent van de mooiste merken. Dat is een ongekende prestatie op zichzelf, maar daar houdt Czapek niet op.

Stairway to eternity

In Nederland wordt het merk exclusief verkocht door Reijersen Juweliers in Oudewater. Het merk uit Genève komt met twee nieuwe varianten van de Passage de Drake. Twee nieuwe kleuren wijzerplaten: zalm en ‘gletsjer blauw’. Dat lijkt een bescheiden introductie – het zijn tenslotte maar kleurtjes. Maar het gevolg ervan is minder bescheiden: twee horloges die elk liefhebbershart sneller laten kloppen. Beide modellen hebben het ‘Stairway to Eternity’ patroon, dat door Czapek is geregistreerd als beschermd beeldmerk. Het is een atypisch trapeziummotief waarvan het driedimensionale gestempelde oppervlak een spel van schaduwen over de wijzerplaat creëert.

Czapek Passage de Drake

De zalmkleur van de Czapek Passage de Drake wordt gecreëerd door ‘galvanoplastie’ en de Glacier Blue-tint is geproduceerd met een PVD-behandeling (physical vapour deposition). In beide gevallen werkte Czapek samen met zijn in Zwitserland gevestigde partner Metalem.

Die openheid is typisch voor Czapek en zit dan ook in het dna van dit bedrijf. Xavier de Roquemaurel, ceo van Czapek & Cie zegt erover: ‘we zijn horlogeliefhebbers in dienst van horlogeliefhebbers. Onze missie is om horlogeverzamelaars een creatief platform te bieden om hun persoonlijkheid uit te drukken door middel van onze uurwerken. Tegelijkertijd zijn we vaak avant-gardisten in trends’.

Zowel Passage de Drake met zalmkleurige als die met de gletsjer blauwe wijzerplaat komt in een gelimiteerde oplage van 99 stuks. Beide horloges worden aangedreven door het SXH5 in-huis geproduceerde kaliber van Czapek en kosten € 19.000

Czapek kaliber SXH5 platinum

 

Tags : CzapekCzapek Passage de DrakeGeneveLuxe horlogeZwiters horloge
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.