Reijersen Juweliers en Christiaan van der Klaauw hebben voor de tweede maal de handen ineen geslagen voor de productie van een limited edition horloge ter ere van een Nederlandse chef-kok.
Na Jonnie en Thérèse Boer van De Librije worden dit jaar Jannis en Claudia Brevet van Manoir Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen met een driesterrenhorloge met astronomische complicaties geëerd. Het Zeeuwse restaurant werd eind 2017 met een derde ster bekroond.
‘Wie op astronomische hoogte kookt, verdient een Gastronomisch horloge’, aldus Adriaan Reijersen van Reijersen Juweliers uit Oudewater. ‘Jannis en Claudia hebben – net als Jonnie en Thérèse – Nederland internationaal op de culinaire kaart gezet. Het was erg leuk om met deze gepassioneerde mensen samen te werken aan een horloge dat helemaal naar hun smaak is.’
Speciaal voor deze parel in de kroon van de Nederlandse restaurateurs, is de wijzerplaat voor het eerst in de historie van de Real Moon Tides vervaardigd uit parelmoer. Deze is op wens van Jannis en Claudia Brevet iets donkerder gekleurd voor een stoere uitstraling. Het horloge is dan ook draagbaar door mannen en vrouwen. Er zullen tien exemplaren worden gemaakt.
Koken met de getijden
De Real Moon Tides Inter Scaldes Limited Edition heeft een automatisch uurwerk, een bijzondere getijdenaanduiding – zeer toepasselijk voor het restaurant waarvan de naam, Inter Scaldes, ‘tussen de Scheldes’ betekent – en een driedimensionale maanfaseaanduiding. Het is de meeste nauwkeurige maanfase die ooit geïntegreerd is in een mechanisch horloge, en hoeft maar eens in de 11.000 jaar te worden gelijkgezet. Vele details verwijzen naar Inter Scaldes, waaronder de drie sterren op de wijzerplaat en de handtekening van Jannis Brevet in het kastdeksel.