close
NewsNieuws

Louis Vuitton brengt mode en sport samen met de Tambour Street Diver Chronograph

Louis Vuitton Tambour Street Diver Chronograph

Louis Vuitton heeft de Tambour-collectie uitgebreid met een chronograaf. De Street Diver Chronograph combineert de sculpturale vorm van de Tambour-kast met gedurfde kleuren en de prestaties van een sporthorloge. In twee uitvoeringen voelt dit nieuwe duikhorloge zich zowel thuis in het water als in de stad.

Louis Vuitton kennen we van oudsher als modemerk, maar in 2002 begon het aan een nieuw avontuur op het gebied van horloges. Met de lancering van de Tambour zette het zijn eerste stappen op dit nieuwe terrein en met dit model had het meteen succes. Twee decennia later is de Tambour uitgegroeid tot een icoon in de horlogecollectie van Louis Vuitton.

Tambour Street Diver

De afgelopen twintig jaar werd de Tambour meerdere malen herzien om zich in 2021 te tonen als een casual elegant duikhorloge met de naam Tambour Street Diver. Dat Louis Vuitton zich hiermee niet alleen een modemerk, maar ook een horlogemerk mag noemen, werd bevestigd toen het in de prijzen viel in de categorie duikhorloges tijdens de Grand Prix d’Horlogerie in Genève. De combinatie van ontwerp, materialen en prestaties van de Tambour Street Diver overtuigde de jury ervan dat Louis Vuitton zich als horlogemerk bij de top mag scharen.

Tambour Street Diver Chronograph

Voor Louis Vuitton betekende de waardering voor de Tambour niet dat het nu tevreden achterover kon leunen. In plaats daarvan koos het merk ervoor om dit model nog verder te ontwikkelen met de Tambour Street Diver Chronograph als resultaat. De toevoeging van een nieuwe chronograaffunctie, en het daarbij behorende automatische uurwerk, vroeg echter om een nieuw design, maar natuurlijk wel met het behoud van het oorspronkelijke strakke ontwerp en de perfecte afleesbaarheid. De twee drukknoppen van de chronograaf zijn aan weerszijden van de kroon aan de rechterkant van de kast geplaatst, de kroon van de uni directionele roterende bezel met duiktijden bevindt zich tussen 10 en 11 uur aan de linkerzijde van de kast. Met een waterdichtheid tot honderd meter is een duik ook met deze chronograaf geen probleem.

Opvallend ontwerp

Dat een merk als Louis Vuitton niet alleen naar de functionaliteit, maar ook naar het design kijkt mag voor zich spreken. Ook de Tambour Street Diver Chronograph heeft het opvallende ontwerp waar het sinds 2002 bekend om staat. Dat zit hem vooral in de kast met een basis die groter is dan de opening van de wijzerplaat en waarmee de perfecte proporties van het horloge worden benadrukt. De Tambour Street Diver Chronograph is bovendien gemaakt om op te vallen met een assertieve kastdiameter van 46 millimeter. In sterke kleuren weet Louis Vuitton de afleesbaarheid te waarborgen en onderscheidt het zich van andere duikershorloges.

 

 

Twee varianten

De Tambour Street Diver Chronograph is er in twee varianten. De blauwe Skyline Blue doet vooral denken aan de zee, terwijl de zwart-gele Neon Black-versie een meer stedelijke sfeer uitademt. Beide modellen hebben een stalen kast met een blauwe of zwarte PVD-coating en in de bezel de emblematische twaalf letters van Louis Vuitton. De dynamiek van het horloge wordt versterkt door de aanwezigheid van kleuraccenten op de wijzerplaat en de rubberen band. Deze is eenvoudig te verwisselen om de Tambour Street Diver Chronograph naar wens aan te passen.

 

Louis Vuitton Tambour Street Diver Chronograph

 

Tags : Louis Vuitton
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.