close
NewsNieuws

Nieuw uit eigen land: Christiaan van der Klaauw Ariadne Reijersen Collector’s Edition

Christiaan van der Klaauw Ariadne Reijersen Collector’s Edition zalmroze

Horlogenieuws uit eigen land is al zeldzaam, maar het is helemaal bijzonders als een Nederlands merk, een Nederlandse meester-horlogemaker en een Nederlandse topjuwelier de handen ineen slaan. Het resultaat van deze bijzondere samenwerking is de Christiaan van der Klaauw Ariadne Reijersen Collector’s Edition.

De Ariadne van Christiaan van de Klaauw kennen we al een tijdje. Het prachtige horloge bevat een chronograaf-uurwerk met een Ariadne-complicatie. Het kaliber CVDK7758-kaliber geeft als chronograaf de verstreken seconden, minuten en uren aan. Daarnaast is er een volledige datumaanduiding (dag, datum, maand), een maanstandindicatie op 6 uur en de aanduiding van tijd op een 24-uursschaal.

Limited in frosted turquoise en zalmroze

De nieuwe Ariadne is een limited edition die speciaal werd gemaakt voor Reijersen Juweliers in Oudewater. Hier kan de liefhebber nu terecht voor de vijftig exemplaren met een frosted turquoise wijzerplaat en vijftig met een frosted zalmroze wijzerplaat. Deze zeldzame wijzerplaatkleuren zijn erg populair geworden onder verzamelaars. Toch zijn het niet de enige bijzonderheden op deze Collector’s Edition. Beide modellen hebben een exclusieve buffellederen band in plaats van de alligator band van de originele Ariadne. De zalmroze versie is voorzien van een bruingrijs exemplaar, de turquoise versie van een diepblauwe die perfect matcht met de hemel in de maanfaseaanduiding. De CVDK Ariadne heeft opgelegde cijfers en indexen en opgelegde, circular-brushed ringen rond de tellers van de chronograaf. Bovendien werd het roségoud plated deel van de rotor met de hand gegraveerd door de beroemde Duitse graveur Jochen Benzinger, terwijl het buitenste deel geguillocheerd en rhodiumplated is.

Christiaan van der Klaauw Ariadne Reijersen Collector’s Edition turquoise

 

Het debuut van een meester-horlogemaker

De speciale Collector’s Edition van de Ariadne volkalender-chrono met 24-uursaanduiding is het eerste model dat onder de leiding van Pim Koeslag de ateliers van Christiaan van der Klaauw verlaat. De meester-horlogemaker werd vorig jaar de nieuwe technisch directeur en mede-eigenaar van horlogemerk Christiaan van der Klaauw. Voor die tijd deed Pim Koeslag een berg ervaring op in Zwitserland, the place to be voor wie zich verder wil bekwamen in het vak van horlogemaker. Hier was Pim Koeslag sinds 2003 de drijvende kracht achter het van oorsprong Zwitsers-Nederlandse merk Frederique Constant en zustermerk Alpina Watches. In 2008 was hij mede-oprichter van het kwalitatief hoogwaardige luxemerk Ateliers deMonaco. Vorig jaar keerde Pim Koeslag terug naar Nederland en nam een meerderheidsbelang in Christiaan van der Klaauw.

Exclusief voor Reijersen Juweliers

De Christiaan van der Klaauw Ariadne Reijersen Collector’s Edition is exclusief gemaakt voor Reijersen Juweliers. Bijzonder, maar voor de juwelier in Oudewater is het niet voor het eerst dat het een opmerkelijke samenwerking lanceert. Speciale limited editions, bijzondere evenementen, waardevolle samenwerkingen, er is weinig waar Adriaan Reijersen, directeur van Reijersen Juweliers, niet voor in is. Zijn juwelierszaak valt bovendien onder het selecte groepje dat zich juwelier-gastronoom mag noemen. Het is een juwelier voor fijnproevers, zowel wat betreft de unieke juwelen- en horlogecollecties, als op het gebied van culinaire verwennerijen en gastvrijheid. Dat de bijzondere Ariadne onlangs op een sfeervol en gastronomisch event werd gepresenteerd, mag dus voor zich spreken. Het was een mooie start voor de Christiaan van der Klaauw Ariadne Reijersen Collector’s Edition.

 

Tags : Christiaan van der Klaauw
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.