close
NewsNieuws

Rado’s True Square Skeleton is innovatief van binnen en van buiten

Rado True Square Skeleton

Rado staat bekend om zijn uitstekende beheersing van hightech materialen en innovatieve designs. Dat bewijst het merk nu opnieuw. Hightech keramiek + een rechthoekige kast + een geskeletteerd uurwerk. Dat maakt samen de True Square Skeleton.

De True Square-collectie van Rado werd gelanceerd onder het motto: ‘The shape of things to come.’ Die belofte maakt het Zwitserse merk sindsdien meer dan waar. Het begon met de True Square en de True Square Open Heart, beiden opvallend door de afgeronde rechthoekige kasten en intrigerende wijzerplaten. Met de True Square Skeleton laat Rado opnieuw zien dat het rechthoekige horloge vele mogelijkheden biedt.

TRUE SQUARE SKELETON

Gegoten in zwart, plasma (grijs) of wit hightech keramiek valt de True Square Skeleton van Rado op door een split level wijzerplaat. De opengewerkte bovenplaat biedt een fascinerend zicht op het geskeletteerde R808 automatische uurwerk. In de zwarte en plasmaversie is de antracietkleurige coating van het minutenwiel, brug en hoofdplatine een aanvulling op de nikkelkleur van de onderste wijzerplaat en zijn Côtes de Genève decoratie. Evenzo trekt de goudkleurige brug in de witte versie de aandacht en nodigt de kijker uit om de ingewikkelde schoonheid van het mechanisme binnenin te ontdekken. Wijzers en indexen zijn gecoat in de kleuren roségoud op het zwarte model, zilver op het plasma uitvoering en geelgoud op het witte horloge.

KALIBER R808

Hoewel in kleur verschillend, hebben de drie uitvoeringen van de Rado True Square Skeleton verder alles met elkaar gemeen. Alle drie de versies beschermen de wijzerplaat met een plat, aan beide zijden ontspiegeld saffierglas. Het saffierglas aan de achterzijde van titanium biedt extra zicht op Rado’s nieuwe R808 automatisch kaliber. Het kaliber R808 is uitgerust met een anti-magnetische NivachronTM spiraalveer voor een verbeterde weerstand tegen schokken, temperatuurschommelingen en magnetische velden. Het uurwerk heeft een gangreserve van tachtig uur. Het is getest in vijf verschillende posities waardoor de nauwkeurigheid van het uurwerk kan worden gegarandeerd.

GEOMETRISCH DESIGN

De True Square Skeleton neemt de iconische rechthoekige look over waar Rado al lang mee wordt geassocieerd, versterkt door een prachtig voorbeeld van de ‘Art of skeletonisation’. Evenwijdige horizontale lijnen verdelen de wijzerplaat in drie secties, waarmee Rado de nadruk legt op het geometrische design en belangrijke delen van het uurwerk. Het bovenste gedeelte leidt het oog naar het hart van de horloge, de balans en zijn NivachronTM spiraalveer. Het centrale deel toont de wijzers, de brug en de jewels. Het onderste gedeelte onthult de veerton gelinkt aan de gangreserve.

De zwarte, plasma en witte monobloc hightech keramische kasten van de True Square Skeleton hebben elk een afmeting van 38 bij 44,2 millimeter. Ze worden gedragen met hightech keramiek schakelbanden in dezelfde tinten. De prijs van de Rado True Square Skeleton bedraagt € 3.000,-

 

Tags : Rado
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.