close
NewsNieuws

TAG Heuer Monaco Chronograph Night Driver limited edition

TAG Heuer Monaco Chronograph Night Driver limited edition

Het iconische racehorloge nu met een volledig oplichtende wijzerplaat

Al meer dan 50 jaar is de TAG Heuer Monaco chronograaf een van de meest geliefde racehorloges. De vierkante kast zorgt voor een opvallend uiterlijk en innovaties van TAG Heuer voor uitstekende prestaties. Kenmerkend voor de Monaco-lijn is de tweedelige wijzerplaat constructie, bestaande uit een vierkant met in het midden een cirkel. Met de TAG Heuer Monaco Chronograph Night Driver, heeft TAG Heuer de iconische Monaco-familie opnieuw uitgebreid.

Volledige controle

Deze 39 millimeter Monaco Chronograph Night Driver Limited Edition, combineert vintage-kenmerken met moderne horloge techniek. De wijzerplaat, die dankzij het gebruik van helderblauw Super-LumiNova® volledig lichtgevend is, heeft alles in zich om als betrouwbare copiloot in de nacht langdurig te presteren. Overdag toont het horloge haar lichtgrijze uiterlijk, dat sportief harmonieert met de zwarte kast en band. In het donker ontstaat op de wijzerplaat een sterk contrast tussen de cirkel en het vierkant. Hierdoor zijn de uren, minuten en seconden ook bij weinig licht snel en nauwkeurig af te lezen. De TAG Heuer Monaco Chronograph Night Driver geeft daardoor een gevoel van volledige controle: ‘King of the road’.

Classic

De kast van de Monaco Chronograph Night Driver Limited Edition is gemaakt van grade 5 titanium met een zwarte DLC-coating. Deze krasbestendige laag voegt duurzaamheid toe aan het lichte en zeer draagbare materiaal van de kast. Ook de pushers en de kroon zijn afgewerkt met dezelfde zwarte coating. De Monaco Chronograph Night Driver wordt geleverd op een kalfsleren band met wit stiksel en perforaties van verschillende afmetingen in het leer. Het design van de band is een verwijzing naar de race chronografen uit de 60’er en 70’er jaren. Elk van de 600 exemplaren van deze limited edition is individueel gegraveerd, wat het horloge nog exclusiever maakt.

TAG Heuer Monaco Chronograph Night Driver met kaliber 02

De allereerste Monaco chronograaf uit 1969, is te zien geweest om de pols van Steve McQueen in de film Le Mans. In die tijd bracht het horloge een kleine revolutie teweeg. TAG Heuer maakte de vierkante horlogekast waterbestendig, passend bij een sportief horloge van wereldklasse. Ten tweede waren zelfopwindende chronografen, zoals in die dagen de Monaco met het kaliber 11, nog ongebruikelijk. In 2017 werd Kaliber 11 opgevolgd door het indrukwekkende TAG Heuer 02-kaliber. Dit uurwerk ligt ook onder de motorkap van de TAG Heuer Monaco Chronograph Night Driver. Het biedt een gangreserve van 80 uur, wat ruim voldoende is voor een weekend racen.

0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.